Hem > familjeliv, leva med adhd > Jag – en äkta häxan surtant

Jag – en äkta häxan surtant

eld1

Att vara arg är det är den naturligaste saken i världen för mig. Ilskan är det som alltid ligger närmast till hands, när det handlar om att reagera. Och fort går det. Jag hinner inte med själv. Ibland märker jag det inte ens – att jag låter innerligt sur, arg eller explosiv. Tittar mig omkring och undrar varför folk omkring mig  går runt och hukar och ser så konstiga ut.  Tidigare trodde mannen och jag att det handlade om PMS. Men man har ju inte PMS alla dagar i månaden. Förstår nu, efter ADHD-diagnosen, att det är adrenalinet som pumpar på för att kompensera bristen av dopamin och noradrenalin i hjärnan. En äkta surtant, eller bokstavstant – det är jag det och det har jag papper på numera.

Ilskan är både vän och ovän. Ett effektivt sätt att få reagera på. Ger en rusch och en utlösning. Sidoeffekterna är mindre bra. Nära och kära på helspänn – i vägen för drakens eld. Förvirrade, sårade och brända. ”Har jag gjort något fel?” ”Varför låter du så arg?” ”Nu har du den där rösten igen.” Så det har blivit dags att en gång för alla att tämja draken som bor i mig. KBT och medicin – så lyder ordinationen. Faktum är att detta är det sämsta med att ha ADHD: explosionerna. De har så tråkiga konsekvenser. Man får be om ursäkt hela tiden och ha så dåligt samvete.

Annonser
 1. 17 april 2009 kl. 12:48

  Oh my God vad gott att läsa om det där med PMS.
  I många, många år trodde jag att jag hade PMS minst 3 av 4 veckor. Under flera år gick jag på Cipramil utskrivna av psykläkare för att jag trodde det var PMS och jag inte orkade gå och vara så jäkla arg hela tiden och må så dåligt.
  Men på Cipramil mådde jag ta mig fan ännu värre. Totalt levande död och fullständigt hatisk mot män. Hade ingen sexuell lust eller känsla för fem öre. Och massa mer biverkningar.
  Än idag går ajg ju och tvivlar….är det PMS eller är det ADHD eller Borderline eller…..Fast läkarna nu säger Borderline och nu sist också ADHD…..men rätt medicin får jag inte ändå. ”kanske i ett senare läge” säger läkaren som först ska lära känna mig utan att ens träffa mig!!!
  Och det är privatvård, Carema, men ta mig fan ännu sämre….AAAAARRRGGGHHHH

  Sorry, men jag tackar för jag nu förstår det ju inte kan varit PMS jag heller hade så många veckor året om!

  Tack för bra blogg….nyss hittat hit och har massor att läsa in mig på 🙂
  /Judith

 2. 17 april 2009 kl. 13:50

  Tack för ditt svar.
  Jag har genomgått test och har tydliga ADHD resultat!
  Men det visst ju inte jag heller då!
  Det var först efter 1½ år hos psykologen som hon började fundera i dom banorna för vi nådde inte dom resultat hon hade önskat….och gör ännu inte….

  Så jag har gjort testet rätt nyligen….Har ADHD

 3. nollkollcarlsson
  20 april 2011 kl. 8:39

  Haha, så kallar mina barn mig allt som oftast. Och det ligger nog en del i det också…

  Läskigt är att det kan vara det som påminner mig om att jag inte tagit min medicin mot just adhd… Fast mot pms hjälper den ju tyvärr inte. :-/

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: