Hem > dagspress, humor, media > Stora skämtardagen är här

Stora skämtardagen är här

clownmun1

Så har det blivit den 1 april: stora skämtardagen. Scannade skämtutbudet i morgonens tidningsflora.

I Dagens Nyheter handlar det om att få garanterad sittplats i Stockholms tunnelbana med VIP-kort. Svenska Dagbladet varnar för tonsillcancer till följd av oralsex. I Helsingborgs Dagblad står det att investerare vill flytta Rögles hemmamatcher till Malmö-arena. Göteborgsposten lanserar bygget av ett pariserhjul på pontoner i älven utanför Operan. I Gotlands Tidningar pratar man om trängselavgifter innanför Visby ringmur. Och Norrländska Socialdemokraten skriver att en läsartävling visat att orten Kyzyl i Ryssland är dit folk helst vill resa. (Fler hittar du i Svenska Dagbladet som i dagens nätupplaga har  listat ett antal aprilskämt.)

Detta är i alla fall vad jag tror är årets aprilskämt i dagspressen. Det är inte lätt att veta i dagens ding-dinga värld. Mycket av vad vi läser och hör i media låter som rena tokerier. Men tyvärr är det mesta sant, även om man skulle önska att vissa saker vore aprilskämt. Verkligheten är ju oftast värre och galnare än det som någon stackars tidningsredaktion kan hitta på. 

Har inte aprilskämtandet spelat ut sin roll, undrar jag? Detta är det enda tillfälle på året då journalistkåren har möjlighet att busa, ljuga och hitta på. Så himla kul var väl inte de exempel vi sett idag. Någon som skrattar eller känner sig lurad på ett fiffigt vis? Tänk om lureriet kunde kryddas med en nypa satir. Då skulle vi kunna snacka aprilskämt.

Annonser
Kategorier:dagspress, humor, media Taggar:,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: