Hem > humor, världsligt > Bus man blir glad av

Bus man blir glad av

Har stött på dem tidigare. Eller snarare deras bus. Jag pratar om Stickkontakt. En anonym grupp kvinnor som lämnar efter sig olika stickade eller virkade produkter på stan bland cyklar och offentlig konst. Man hittar de t.ex värmande lyktstolpar. Eller så har Brunaluna, Maskan och Fröken Pinkelink (de kallar sig så), klätt på nakna statyer på stan. Man blir glad av deras påhitt. Det rycker i mungipan.

Annat som gör åtminstone mig full i skratt är de flaggor som placeras i hunbajshögar på stan av den numera pensionerade deckarförfattarinnan Maj Sjöwall i Stockholm (som ligger bakom figuren Martin Beck). Avsikten är att uppmärksamma fotgängare på bajset, så att man slipper få det under skorna. Och Maj är inte ensam. Ytterligare en kvinna i Stockholm har bestämt sig för att lämna personliga meddelanden i hundlort, av typen: ”Tack för att du bajsar på min gata” (säkert i ett ilsket tonläge). Fenomenet finns tydligen i hela Europa. Maj Sjöwall säger ha hämtat sin inspiration att flagga med just Dannebrogen från en dam i Kristianshamn, som hon träffade på när hon i yngre år bodde i Danmark. 

Vet inte om dessa två exempel kan kallas civil olydnad. Men man blir lite uppiggad av folk som sticker ut och upp. Speciellt om det görs med glimten i ögat och utan att någon/något skadas.

Svenska Dagbladet skrev nyligen en intressant artikel om Stickkontakt. De brukar också blogga om sina hyss. 

 

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: