Hem > leva med adhd > Tips från föräldrar med bokstavsbarn

Tips från föräldrar med bokstavsbarn

Lina/Antigone vill att jag puffar för hennes senaste inlägg som ett tips och hjälp för andra föräldrar som står i begrepp att genomföra en neuropsykiatrisk utredning av sina barn. Självklart gör jag det.

Lina, som är ensamstående till fyra barn mellan 6-16 år, bloggar mycket om hur det är att själv vara bipolär och ha en ADHD-diagnos, samtidigt som hon kämpar för att få stöd och hjälp till några av barnen som också visat sig ha bokstavsdiagnoser. Att ”bara” få till en ADHD-utredning av sitt barn tar enormt mycket tid och kraft. Mycket kraft går också åt till att organisera livet, parera för alla utbrott, se till att läxläsning blir genomförd, att barn kommer iväg till skolan, går och lägger sig om kvällarna osv – helt enkelt vardagen för en ”bokstavsfamilj”. Lina är otroligt energisk, envis, påhittig och handlingskraftig (en typisk ADHD-person alltså) som inte låter vården eller skolan ignorera henne och hennes barns behov av hjälp. Heja Lina!

Så här beskriver Lina vad hon vill med sin blogg: ”Jag vill vara ett ansikte utåt som inte enbart skojar bort konsekvenserna av ADHD, inte bara ser till  funktionshindren, utan vill visa på vilken omfattning det har för de som lever i det, med det och drabbas av det. Som passiv rökning!”

Fler familjer som lever i en vardag med bokstavsdiagnoser är mamman som har bokstavsbloggen. Mamman skriver precis som jag under pseudonym. Hon är ensamstående mor till fyra barn och har själv diagnoserna ADHD och Aspergers. Yngste sonen har en svår ADHD, vilket så klart styr vardagen. Detta berättar hon om på sin blogg. Även mamman kämpar envist för att få rätt stöd och behandling till sig själv sonen.

Sedan har vi SmulAnn, som också är fyrbarnsmor med bokstavsbarn i familjen. Hon bloggar också om vardagen som innehåller en del besök hos BUP, kurator, skolkonferenser, medicineringsutprovning osv (men självklart också en hel del annat som bullbak och fotbollsmatcher).

Det här var några tips på bloggar där du som letar efter andra i samma situation, kan hämta tips eller bara känna att det finns fler som går igenom en liknande process. Det senare kan kännas oerhört befriande. Läs gärna Karlskoga Kurirens miniserie om ADHD. Den första delen handlar om Per och Susanne, föräldrar till två pojkar med ADHD.

Annonser
 1. 18 december 2009 kl. 11:43

  En stor julpuss på kinden till dig!

 2. 18 december 2009 kl. 19:04

  Tack rara du! Det värmer att du skriver om oss, vi som kämpar varje dag, varje timme och varje minut för en dräglig vardag..

  Kramar i massor!

 3. 20 december 2009 kl. 13:19

  Hej vad gulligt att dig att puffa för våra bloggar!
  Hoppas du har det bra i julstöket!
  Kram!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: