Hem > funktionshinder > Var med och svara på frågor om e-tjänster

Var med och svara på frågor om e-tjänster

Jessica Karlsson vid Hjälpmedelsinstitutet (HI) tipsar om deras senaste webbenkät i IT-frågan. Denna gång vill HI få reda på vad funktionshindrade (t.ex personer med kognitiva funktionsnedsättningar som ADHD/ADD, Aspergers m.fl) tycker om bland annat om e-tjänster, sociala medier och hur det är att betala med kontokort. På detta område finns det nog en del tips att lämna.

Så här skriver Jessica till mig: ”Vi vill att framtidens produkter och tjänster ska bli bättre och tillgängligare för alla. Därför går vi ut med webbenkäter och frågar personer med funktionsnedsättningar om deras syn på dagens IT och telekom.”

IT-frågan drivs av HI och kommunikationsmyndigheter PTS. HI lovar att sprida resultaten från enkäten, vad vi tycker och tänker, vidare till produktutvecklare, beslutsfattare och andra berörda. Webbenkäten går att svara på till och med 26 april. Man ska vara 16 år för att få vara med.  Anmälan görs på http://www.hi.se/itfragan.

Ställer man smarta frågor, brukar det kunna gå att dra en hel del slutsatser. Har inte själv kollat in vad de frågar om och hur frågorna är ställda, då man måste vara inloggad med personligt lösenord för att se dem. Hoppas de tänkt på att t.ex aspergare ofta uppfattar saker och ting bokstavligt, när de formulerat sig. Jag brukar kunna reta upp mig just på att frågorna i enkäter brukar kunna tolkas på en rad vis.

Annonser
  1. 20 april 2010 kl. 16:49

    Done. (Eller, jag väntar på mejl från dem snarare.)

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: