Hem > leva med adhd > Rickard har också ADHD

Rickard har också ADHD

Idag klev Rickard Engfors ut ur neurogarderoben i radions P4 Extra. Välkommen ut! Rickard håller på att lansera sin debutbok, självbiografin: ”Allt eller inget” och passade på att göra det hos Lotta Bromé. Och för er som säger: ”inte en till – gud dessa diagnoser. Det verkar som om alla har det?” Nej, alla har det inte. Lika lite som alla har högt blodtryck. Ingen reagerar på samma sätt när någon får en diabetesdiagnos och det händer varje dag. Det är så tröttsamt att ha denna ständiga diskussion.

Rikard slog igenom som dragartist i After Dark blott nitton är gammal och har sedan dess jobbat med showbiz på olika sätt. Bl.a som modell, artist, festfixare och nu som showsproducent. Han jobbar just nu bl.a med Carolas krogshow. Rickard  berättade idag t.ex att han missbrukat alkohol och om torktumlaren i bröstet som han försökte lugna ner. Det där med torktumlaren är en så bra liknelse för hur det känns inuti när man har ADHD. Ett annat begrepp jag använder är: inre kaos – för det är det som det handlar om. Vi gör allt för att få kontroll på kaoset – även om det verkar precis tvärtom: som att vi skapar än mer kaos. Och på sätt och vis är det ju sant. Livet snurrar allt mer och till sist kan det ta tvärstopp.

Nyligen läste jag om Rickard i DN – men då visste jag inget om ADHD:n, för den nämndes inte. Jag läste om hans panikångestattacker, sociala fobi, livstempo, toppar och dalar osv. Och jag tänkte: hm, det där liknar någon med ADHD. Hur som helst, idag i radioprogrammet pratade Rickard om sin psykolog som väntat med en neuropsykiatrisk utredning även om detta var uppenbart för psykologen vad detta borde handla om. Man kan tycka att detta är märkligt, men också ganska klokt. Det är inte alltid så att vi är mogna för sanningen om oss själva. Ibland behöver man vänta ut rätt tillfälle. Risken är att förtroendet bryts och att den hoppjerkiga ADHD-personen rusar vidare någon annanstans – omöjlig att fånga.

Här hittar du Rikards blogg

Annonser
  1. A
    19 september 2011 kl. 14:39

    Härligt att fler och fler orkar/vågar/vill prata om sin problematik. Jag har precis klivit ur min ”problematik-garderob”, otroligt läskigt men ack så skönt att få ta av sig masken!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: