Hem > leva med adhd > Aspergers inte lika med mord

Aspergers inte lika med mord

Läser i dagens nätupplaga av Svenska Dagbladet att den misstänkte serieskytten: Peter Mangs, använder sig av sin diagnos Aspergers syndrom som förklaring till sitt handlande. Det här tycker Niklas Långström som är forskningsledare i Kriminalvården och professor i psykiatrisk epidemiologi vid Karolinska institutet i Stockholm. Läs mer här

Visst kan en diagnos vara delförklaringen till hur man upplever världen omkring sig och olika typer av beteenden liksom vara en underliggande sårbarhetsrisk till psykisk sjukdom, men knappast den enda förklaringen till att någon väljer att begå flera mord.

Annonser
  1. 10 maj 2012 kl. 0:23

    Han verkar knepig han, samtidigt så är det väl som många visa människor säger att de barn samhället inte tar hand om (trauma – systers död, Aspergers, utanförskap, annan personlighet som ger svårigheter, känsla av misslyckanden) så växer barn upp och kräver hämnd. En del riktar det inåt, en del lär sig hantera det och andra vänder det mot samhället. Jag tror sådana här mord går att förebygga, precis som självmord och gängkriminalitet etc. med bättre omsorg om barn. Fast nu kom jag in på något helt annat tror jag. Han verkar onekligen lite besatt av sin Aspergers.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: