Hem > leva med adhd > Läs gärna DN:s artikelserie om ADHD

Läs gärna DN:s artikelserie om ADHD

Hoppas ni följt Dagens Nyhets artikelserie om ADHD och ADD. Journalisten och personerna som pratar i artiklarna beskriver allt mycket bra och verkligt. Bl.a det här med att man som erfaren ADHD-person och som tar medicin, kan överväga när man beköver ta den lilla extra dosen av snabbverkande metylfendiat eller faktiskt avstå när man vill ha en någorlunda fri, kreativ hjärna – utan att det går över styr. Men: detta kräver insikt och erfarenhet av hur man fungerar och att man har ett liv som fungerar. Dvs har lärt sig vad som behövs i struktur för att det ska funka: har verktyg, sover tillräckligt, anstränger sig/jobbar lagom osv. Det är många pusselbitar som ska passas ihop.

Läs t.ex om Axel: http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/tankarna-springer-i-vag-med-mig

Annonser
 1. Hanna
  10 oktober 2012 kl. 10:12

  Hej!

  Googlade mig runt nu på morgonen efter en natt med mycket funderingar, sambon ställde en väldigt udda fråga igårkväll ”skulle det kunna vara så att du har ADHD?”
  Har läst allt från blogginlägg till ”själv-tester” och hittar många likheter men känner mig lite löjlig om jag ska ringa till vårdcentralen och fråga ”har jag Vuxen ADHD?”

  Hur går jag till väga? Är det till vårdcentralen man ska ringa? Känner mig helt förvirrad!
  Jag är ingen överaktiv människa, utan snarare en väldigt lugn människa kanske för lugn. Men många saker stämmer in, socialt har jag svårt, är mest tyst och lyssnar i min egen lilla värld. Koncentrationen är obefintlig och tålamodet svajar. Detta är bara några saker som stämmer in, känner igen mig i mycket sedan jag var liten och inte kunde läsa fören väldigt sent och föräldrar som undrade vad det var för fel på mig. Var som liten väldigt orolig för att inte bli sedd och var som jag hört nu som vuxen ett väldigt konstigt barn som ville ha mycket uppmärksamhet. Skolan var väldigt svår eftersom att jag inte förstår när jag ska läsa en lång text och tycker det är väldigt svårt att lära mig saker.

  Någonting som jag märkt nu den sista tiden är att jag har svårt för att se människor i ögonen en lång stund och börjar flacka med blicken, om någon kan förstå?

  Anledningen till att denna fråga ställdes av min sambo är att jag ska ta körkort och har väldigt svårt med inlärningen av teorin, brukar tänka tanken ”är min hjärna verkligen så här trög?” Tappar lätt koncentrationen när jag övningskör och har svårt att ta in instruktionerna.

  Någon som känner igen sig? Vart ska jag vända mig? / Hanna

  • 13 oktober 2012 kl. 10:22

   Hanna: välkommen hit. När det gäller utredningar, läs mer under min rubrik Fakta om ADHD. När det gäller körkort och ADHD hade Riksförbundet Attention en specialbilaga i sin medlemstidning senast om just att ta körkort och ha ADHD. Med andra ord svar på alla frågor och även exempel på bilskolor som specialiserat sig. Sök på deras sajt: http://www.attention-riks.se

 2. 20 mars 2013 kl. 21:32

  hej och fin blogg hälsa gärna på hos mig
  http://adhdjenny.wordpress.com/

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: