Hem > Grattis!, leva med adhd > Grattis Fredrik

Grattis Fredrik

ballongerFörnuftet har segrat. Det är bara att gratulera 13-årige Fredrik och hans familj. Alldeles nyligen stod det nämligen att läsa i DN:s nätupplaga att Fredrik, som har dubbeldiagnosen ADHD och autism, efter en lång kamp får tillbaka sin plats på Sankt Örjans resursskola.

Ni kanske har följt turerna i media. DN:s reportrar Kalle Bergbom och Maria Ringborg har skrivit en serie artiklar om Fredrik som fråntogs sin plats på de specialpedagogiska Sankt Örjans skolor i Stockholm och mot sin och föräldrarnas vilja flyttades över till en helt vanlig klass i kommunala Solbergaskolan i Hägersten. Bakom beslutet stod Solbergaskolans rektor Ann-Katrin Averstedt. Reportrarna har granskat både rektorns ledarstil och förhållandena på Solbergaskolan. Bilden som växt fram är att både elever och lärare far illa.

Det här tycker jag är ett exempel på när journalistik är som bäst – den som spelar roll och förändrar verkligheten. När missförhållanden tålmodigt grävs upp och lyfts fram i ljuset. Förhoppningsvis kan den här journalistiska granskningen gangna inte bara Fredrik, utan också andra som mår dåligt.

En som det inte gått lika bra för är Mikael.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: